Magyar Tudományos Művek Tára

Szerzők és közlemények tudományterületi beosztása

Tisztelt Adminisztrátor!

Az MTMT a jövőben különféle célokra alkalmazni fogja a szerzők és a közlemények tudományterületi beosztását. (A szerzőket az MTA tudományos osztályainak struktúráját követő rendszerbe lehet besorolni, míg a közleményeket a Frascati Fields of Science rendszerébe.) Ezek a besorolási lehetőségek az MTMT új szoftverében jelentek meg, a korábban felvett szerzők és közlemények nincsenek besorolva, hacsak a szerző vagy adminisztrátora ezt nem tette meg az új szoftverre való átállás óta.

A hiányzó besorolások pótlására kampányt indítunk. Első lépésben a szerzőket kérjük fel, sorolják be magukat (a “Saját adatok szerkesztése” menüpontot választva a személyes beállításoknál, “Szerző szerkesztése” ablakban a “Tudományosztályozás – MTA” rubrikában).

Kérjük adminisztrátorainkat, segítsék a szerzőket szakterületük megadásában! (Lást a szerzőknek szóló rendszerüzenetet és a részletes útmutatót.)

A szerzői adatfelvitelre három hónapot hagyunk. Ezután az adminisztrátorokat fogjuk megkérni, hogy a továbbra is hiányzó szakterületi besorolásokat a szerzőkkel és intézményükkel konzultálva tegyék meg.

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575