Magyar Tudományos Művek Tára

A 2020 -évi WoS-XML automatikus idéző import

Kedves Kollégák!

A 2020 -évi WoS-XML automatikus idéző import december 14-én befejeződött.

Az import először intézményenként történt. Az adott intézményhez affiliált, az MTMT-ben WoS ID-val rendelkező közleményekhez kerültek a 2020-as megjelenési évű idéző közleményeket. Azok a közleményeik, melyek nincsenek intézményhez affiliálva, de van WoS ID-juk a rendszerben, azok az utolsó körben, intézménytől függetlenül kerültek feldolgozásra. 

Összesen (kerekítve) 240 ezer WoS azonosítóval rendelkező közleményhez most összesen 77 ezer idézőt, a korábbiakkal együtt 2020-ban összesen 189 ezret töltöttünk le.

A „WoS/MTMT nem egyezik” státuszúra változott közleményekből a korábbi letöltésekből kereken 18 ezer ilyen közlemény maradt rendezetlen és  ezek lényegében változatlanul megmaradtak a 2020 decemberi letöltések során. Ezeknél a közleményeknél az import során alkalmazott duplum ellenőrzés jelentős eltérést talált az MTMT-ben és a WoS-ban tárolt adataik között.Mivel az érintett közlemények nyilvánosak maradnak, a statisztikákban, listákban, táblázatokban ezek a rekordok ugyan úgy szerepelnek, ahogy eddig is, ezért a kezelésük sürgős tennivalót nem igényelnek. 

Azonban az import befejezése után érdemes az ilyen státuszú rekordokra rákeresni és elvégezni  az alábbi műveleteket:

  1. A WoS és az MTMT bibliográfiai adatait összevetni, és ha lelőhelyben, a szerzők nevében vagy a címben hiba van, akkor azt javítani,
  2. érvényesíteni a WoS külső azonosítót, a „Validáltság” mezőben a „Validált, de bibliográfiailag különböző” választandó, amennyiben az eltérés nem hiba (pl. magyar eredeti cím, ami a WoS-ban angol nyelvű),
  3. a forrásközleményt „Érvényesített” státuszra állítani.

Üdvözlettel,

MTMT központi adminisztráció

Címkék: 

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575