Magyar Tudományos Művek Tára

Admin hírlevél bevezető

Kedves Admin, kedves Olvasó!

A most induló Hírlevél egy újabb információs csatorna az üzemeltetők, az MTMT központ és az intézményi adminisztrátorok  között. Az MTMT új felállása eddig is sok lehetőséget biztosított az adminisztrátorok, az MTA Könyvtár és Információs Központ munkatársai valamint a szoftver készítői közötti kommunikációra, mégis úgy látjuk, szükség van javításra. Reméljük, hogy a rendszerrel kapcsolatos közlendőink átadásában ez az új lehetőség is segíteni fog.

A kommunikáció legfontosabb színtere régen a Fórum volt. A jelenlegi fórum felület még fejlesztésre szorul, ám így is fontos kapcsolattartási eszköz. A Fórumon túl az új szoftverben megjelentek a cédulák, amelyek feladata a közleményekkel és az adatbázis más entitásaival való konkrét események, problémák, kérések jelzése. A cédulák funkcionalitásán is van javítani való. Belépéskor időnként rendszerüzenetek jelennek meg, és a felhasználók informálására használjuk a portál híreit, dokumentumait is.

Ott vagyunk a telefonos segélyvonalak túlvégén, és ritkán  ugyan, de személyesen is találkozunk. A szoftverfejlesztés, karbantartás és tesztelés belsőbb köreiben a Redmine feladatkezelőt használjuk. Információkat közlünk, kérdésekre válaszolunk, oktatásokat tartunk - és ez a sok kommunikációs csatorna néha mégsem elegendő, ilyen visszajelzéseket kapunk.

Az MTMT Osztály munkatársainak munkaterhelése nagy, az utóbbi évben különösen. Az új szoftver tesztelése (az átállás előtt és azóta is), az akadémikus-választáshoz kapcsolódó feladatok, és még sorolhatnám tovább a teendőinket. Van, amikor azért nem tudunk hatékonyan kommunikálni, mert nem marad időnk erre. Talán az újabb csatorna, az újabb eszköz, az új műfaj lehetőséget ad majd olyan információ közlésre amire a meglévő eszközök kevésbé voltak alkalmasak.

Eredményes munkát kívánok a hírlevél/blog készítőinek és olvasóinak!

Holl András

 
Címkék: 

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575