Magyar Tudományos Művek Tára

Scimago

Feliratkozás RSS - Scimago csatornájára

Tisztelt Adminok!

A Scimago-ban nemrég megjelentek a 2019-es év SJR értékelései. A friss értékek betöltésének előkészítése során szembesültünk az alábbi problémákkal:

  • 56 folyóirat, amely korábban szerepelt a Scimago adatbázisában, és ennek megfelelően kapott korábban SJR értékelést, egyszerűen törlésre került, legalábbis jelenleg nem elérhetők a https://www.scimagojr.com/ oldalon.

  • Hogy cifrább legyen a helyzet, egynémely folyóiratra továbbra is van találat, működik az sjrUrl, ott látható is Q érték, azonban az adott év szakerületi listáin nem szerepel. Ily módon a tényleges rangsorolása nem állapítható meg

A fenti visszamenőleges változtatások következménye, hogy az SJR értékeléseket visszamenőlegesen is felül kell vizsgálnunk. Ez egyrészt technikailag se kis feladat több, mint 30 ezer folyóirat és 20 év távlatában, ahol ráadásul egy folyóirat több szakterülethez is tartozhat. A visszamenőleges változtatások miatt a D1 értékeléseket is újra kell számolni.

A fenti műveletek azonban azt eredményezhetik, hogy a korábbi értékelések megváltozhatnak, persze pro és kontra is, de akár el is tűnhetnek. Ennek komoly hatásai, következményei lehetnek, így a probléma megoldása megfontoltabb előkészítést igényel. Több szempontból meg kell vizsgálnunk miként tudjuk megfelelően kezelni a helyzetet.

A felmerült problémák megoldásáig  kérjük türelmüket.

További információ: https://www.scimagojr.com/help.php?q=FAQ

 

MTMT központi adminisztráció

 
1 találat

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575