Magyar Tudományos Művek Tára

WoS-XML automatikus idéző import 2019-2020

Kedves Kollégák!
 
Clarivate (WoS szolgáltató) oldali adminisztrációs okokból csak 2020.01.08-ától tudtuk folytatni a WoS-XML automatikus idéző importot.
 
Az import intézményenként történik. Az adott intézményhez affiliált, az MTMT-ben WoS ID-val rendelkező közleményekhez kerülnek a 2019-2020-as megjelenési évű idéző közlemények. Ez a szerzők szempontjából azt is jelenti, hogy azok a közleményeik, melyek nincsenek intézményhez affiliálva, de van WoS ID-juk a rendszerben, azok az intézményi import alkalmával kimaradnak, az utolsó körben, intézménytől függetlenül kerül rájuk a sor. Emiatt, ha egy adott szerzőnek valamilyen okból sürgős, hogy minél előbb bekerüljenek az idéző, kérjük ezt jelezzék, s külön megoldjuk az importot (Szükséges a szerző neve és MTMT ID-ja, a kérést a admin@mtmt.hu e-mail címre kérjük).
Az import várhatóan a január 20-i héten fejeződik be, de mindenképpen még az OTKA beadási határidők előtt. Azt az intézményt, melyhez a beolvasás megtörtént, külön értesítjük.
 
A WoS-XML importtal kapcsolatban az alábbiakra hívnánk még fel a figyelmet.
„WoS/MTMT nem egyezik” státuszúra változott közlemények: Azoknak a közleményeknek, amelyeket az import során alkalmazott duplum ellenőrzés a WoS azonosító vagy DOI alapján megtalált a rendszerben, de az MTMT-ben és a WoS-ban tárolt adatai jelentősen eltértek, a státusza „WoS/MTMT nem egyezik” státuszra változik. Mivel az érintett közlemények nyilvánosak maradnak, a statisztikákban, listákban, táblázatokban ezek a rekordok ugyan úgy szerepelnek, ahogy eddig is. Éppen ezért a kezelésük sürgős tennivalót nem igényel. Az import befejezése után érdemes az ilyen státuszú rekordokra rákeresni. Ahhoz, hogy a következő automata import során ne változzon ismét a státusz:
1, érvényesíteni kell a WoS külső azonosítót, a „Validáltság” mezőben a „Validált, de bibliográfiailag különböző” választandó, amennyiben az eltérés nem hiba (pl. magyar eredeti cím, ami a WoS-ban angol nyelvű),
2, a közleményt is „Érvényesített” státuszra kell állítani (előtte természetesen a bibliográfiai adatokat érdemes ellenőrizni).
 
Üdvözlettel,
MTMT központi adminisztráció
Címkék: 

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575