Magyar Tudományos Művek Tára

Kiadók és szerkesztőségek tájékoztatása az MTA KIK Repozitóriuma felé történő bibliográfiai adat és elektronikus kötelespéldány szolgáltatással kapcsolatban

Tisztelt Kiadó, Tisztelt Szerkesztőség!

Az MTA Könyv- és Folyóirat-kiadó Bizottság támogatási szerződésében foglalt, a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) illetve az MTA Könyvtár és Információs Központ Repozitóriuma felé történő bibliográfiai adat és elektronikus kötelespéldány szolgáltatással kapcsolatban kívánunk kezdeti tájékoztatást adni és információt kérni.

1.) Érdeklődünk, a támogatott művek kiadását támogatja-e valamilyen kiadói, szerkesztőségi munkafolyamat-támogató informatikai rendszer (pl. Open Journal Systems, Metapress), melyben a kiadott mű bibliográfiai adatai szerepelnek, és amelyből ezek az adatok strukturált formában kiexportálhatóak?

2.) Szolgáltatnak-e leíró bibliográfiai adatokat valamilyen adatbázisnak (pl. Thomson Reuters: Web of Scienve; Elsevier: Scopus; MATARKA)?

3.) Az MTMT számára történő adatszolgáltatáshoz szerződést kívánunk kötni. A szerződésmintát legkésőbb szeptember elején megküldjük.

4.) Kérjük, az adatszolgáltatáshoz jelöljenek ki egy kapcsolattartót, akinek MTMT adatkezelési/feltöltési feladata is lesz. A kijelölt munkatársnak MTMT hozzáférést biztosítunk, és az MTMT használatára kiképezzük.

5.) A REAL számára történő elektronikus kötelespéldány-szolgáltatáshoz kérjük kapcsolattartó kijelölését - lehetőleg ugyan az a személy legyen, aki az MTMT-vel történő kapcsolattartást végzi.

6.) Legkésőbb szeptember során tájékoztatót tartunk az érintett kiadóknak / szerkesztőségeknek. Amennyiben igényük lenne a részletes munkafolyamat megbeszélésére ennél hamarabb, kérjük, keressenek meg bennünket.

Holl András: holl.andras@konyvtar.mta.hu; Bilicsi Erika: bilicsi.erika@mtmt.hu

 

Budapest, 2014. június 30.

 

Holl András

MTA KIK

informatikai főigazgató-helyettes

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575

+36-1 411-6323
+36-1 411-6330
+36-1 411-6210