Magyar Tudományos Művek Tára

Megállapodás az MTA KIK és az Elsevier között a kiadónál megjelent folyóiratcikkek repozitóriumi elhelyezéséről

Az MTA Könyvtár és Információs Központ és az Elsevier kiadó egyedi megállapodást* kötött, mely lehetővé teszi, hogy az MTA kutatóhálózatában dolgozó, valamint az MTA által támogatott kutatók – akik számára a Magyar Tudományos Akadémia elnökének 27/2012. (IX. 24.) határozata előírja a közlemények open access közzétételét – a cikkeik javított kézirat változatát tartalmazó fájlokat jogtisztán elhelyezzék a REAL repozitóriumban.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

A javított kéziratot tartalmazó fájlnak tartalmaznia kell az alábbi szöveget: "This accepted author manuscript is copyrighted and published by Elsevier. It is posted here by agreement between Elsevier and MTA. The definitive version of the text was subsequently published in [journal, volume, issue, date, DOI]. Available under license CC-BY-NC-ND."

A javított kézirat tartalmazhatja a bírálat eredményeképpen a szerző által a kéziraton elvégzett módosításokat, de nem tartalmazhatja a kiadó munkáját (nyelvi lektorálás, műszaki szerkesztés, tördelés, oldalszámozás) és a kiadó logóját.

A feltöltéskor az adott folyóirat által előírt embargó időszakot be kell állítani, (ez a Feltöltés lapon fájl feltöltését követően az Opciók – láthatóság beállítása feliratra kattintva végezhető el).

Az MTMT-ből kezdeményezett feltöltés esetén kérjük az MTMT rekordban szerepeltessék a DOI-t és az embargó időszakot a feltöltés során állítsák be.

 

*Jelenleg nem vonatkozik más magyar kutatóhelyekre.

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575

+36-1 411-6323
+36-1 411-6330
+36-1 411-6210